7 tips voor een comfortabel thuiskantoor

Thuiswerk zit de laatste jaren meer en meer in de lift. Wie veel van thuis uit moet werkt weet wellicht dat het belangrijk is om te investeren in een fijne werkplek. Een plek waar je je kan concentreren op je werk en waar je gemakkelijk werk en privé gescheiden kan houden. Dat is het ideale thuiskantoor. In dit artikel geven we 7 tips om van je thuiskantoor een fijne werkplek te maken.

1.    Kies de juiste ruimte

Je kan natuurlijk gewoon in de eetkamer aan tafel gaan zitten en daar je werk doen. Dat kan echter voor heel wat afleiding zorgen. Denk maar aan dat stof op de kast of die mand strijk, die berg afwas… allemaal afleiding. Zoek dus een ruimte of een vergeten hoek waar je je volledig kan concentreren op je werk. Denk ook al eens na hoeveel plaats je nodig zal hebben. Moet enkel je laptop er kunnen staan of moet er ook printer bij?

2.    Zorg voor voldoende licht

Een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste ruimte is de aanwezigheid van lichtinval. Kies dus bij voorkeur een ruimte met een raam en/of investeer in een goede lamp. Licht kan een positieve invloed hebben op je motivatie. Het is niet voor niets dat velen in de winter meer last hebben van depressies.

3.    Een likje verf doet wonderen

Naast licht hebben ook kleuren een grote invloed op je gemoedstoestand. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend en persoonlijk. Doe dus voldoende research en kies vooral een kleur of motief dat je zelf mooi vindt. Als je er een leuke plek van maakt dan ben je automatisch gemotiveerd om er meer tijd door te brengen.

4.    Investeer in een goede stoel

Wie al wat ervaring heeft in het thuiswerken zal dit waarschijnlijk bevestigen. Een goede bureaustoel en een goede tafel zijn van onschatbare waarde in je thuiskantoor. Kies dus een ergonomische stoel die voor jou goed zit. Een stoel die voor je partner goed zit is niet automatisch een goede stoel voor jou. Ook de hoogte van de tafel is belangrijk voor een goede werkhouding en een gezonde rug.

5.    Opgeruimd staat netjes  

Zorg dat de ruimte waar je thuisbureau zich bevindt voldoende opgeruimd is en weinig spullen bevat die voor afleiding kunnen zorgen. Voldoende kasten en andere opbergmogelijkheden kunnen handig zijn om al die spullen uit je gezichtsveld te bannen.

Denk hierbij ook aan je printer. Een printer is vaak niet het mooiste object in je interieur en zorgt vaak wel eens voor frustraties (wanneer de inkt weeral op is bijvoorbeeld). Frustraties zijn ook een bron van afleiding en dat willen we net vermijden. Zoek dus een plekje voor je printer waar hij niet onmiddellijk in het oog springt. Zet hem bijvoorbeeld op een mooi bijzettafeltje dat net lager is dan je bureau of in een kast.

6.    Een prik- of magneetbord 

Een todo-lijstje, een foto van je kinderen, een visitekaartje van een klant… al die losse papiertjes kan je makkelijk en overzichtelijk aan een bord hangen. Je vindt ze snel terug én ze liggen niet in de weg. Er bestaan trouwens ook pennenhouders die je met magneten aan zo'n bord kunt bevestigen. Ook dit kan een manier zijn om bureau netjes te houden.

7.    Decoratie voor de sfeer

We hebben het eerder al vermeld: maak er een leuke plek van waar je graag zit. Dit kan door middel van decoratie. Zet een mooie plant op je bureau (in een mooie bloempot), een fotokadertje…, maar zorg dat dit niet voor afleiding zorgt en overdrijf dus niet. Ook een geurkaars of een geurlamp zijn leuke extra’s op je bureau. Ze zorgen voor een lekker geurtje waarvan je helemaal relaxed wordt.

Heb je zelf nog leuke tips om thuiswerk aangenamer te maken? Deel ze hieronder met ons en met je medelezers.

Ina
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter