Een valentijnsdiner dat liefde uitstraalt

Je liefde verklaren is iets wat je elke dag kan doen, maar Valentijn is de ideale dag om net dat tikkeltje meer je best te doen en je geliefde te verrassen. Dit kan bijvoorbeeld met een lekker en romantisch valentijnsdiner. De belangrijkste dingen op zo’n avond zijn natuurlijk de aanwezigheid van je geliefde en een lekker valentijnsmenu, maar minstens even belangrijk is de tafeldecoratie. In deze blogpost leggen we in 3 stappen uit hoe je de tafel kunt dekken op een dag als Valentijn.

1. Tafellaken 

Een eerste stap in het versieren van je tafel is het tafelkleed. Kies voor een neutrale kleur zoals wit, beige, grijs, taupe… en combineer die dan later met rode accenten zoals een rood servet of een rode tafelloper. Wil je toch een rood tafellaken, gebruik dan servetten en decoratie in neutrale kleuren.

Heb je geen tafelkleed, dan kan je ook een mooie placemat gebruiken om onder de borden te leggen. Probeer ook niet te veel te doen. Een tafelkleed met een tafelloper én een placemat zal al snel te druk worden.

2. Servies

Kies voor een simpel servies en ga niet speciaal hartvormige borden of rode borden gaan kopen. Wil je echt een extraatje in de vorm van een hartje, ga dan voor hartvormige onderleggers, onderzetters, serveerschaaltjes, broodbordjes…

Wil je indruk maken, dek dan je tafel volgens de regels van de etiquette.

3. Decoratie 

In dit laatste deel kan je je volledig laten gaan met hartjes, kaarsjes…. Of het nu kleine hartjes zijn die je op de tafel uitstrooit of een slinger met hartjes, het maakt niet uit zo lang jij het mooi vindt. Let wel: te veel is nooit goed, dus overdrijf niet.

Nu kan je ook een kandelaar of een theelichtpotje op de tafel zetten, want niets is zo romantisch als een diner bij kaarslicht. Ook een paar rode rozen of rozenblaadjes op tafel is een optie. Je kan ook hele leuke dingen doen met je servetten. Plooi ze bijvoorbeeld in een hartje of een roosje. Online vind je hier heel wat voorbeeldjes met uitleg voor. 

 

Zo! Nu enkel nog een lekkere maaltijd en de liefde van je leven en je bent klaar voor een gezellige avond om nooit meer te vergeten. 

Bij Valentijn horen natuurlijk ook cadeautjes. Heb je nog inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje op onze webshop.

Ina
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter