Ontdek de artisanale zepen van Céline

Céline groeide op in de Franse Alpen waar ze al van kleins af de voordelen van verbena ontdekte. Voor het slapen gaan was het drinken van een infusie van citroenverbena een ritueel voor welzijn en comfort. Verbena of verveine (in het Frans) brengt de zoetheid van verzoening en de citroen brengt een vleugje pit en versterkt dit heerlijke moment. 

Deze mix van verzoening en pit typeert ook Céline en daarom koos ze voor de naam Verveine & Citron. 

 

Hoe het begon

Net zoals veel mensen had Céline huidproblemen en kon ze maar geen zeep vinden die haar huid kalmeert. Daarom besloot ze op een dag om zelf haar eigen natuurlijke zeep te maken. Haar huid vond het geweldig! Weg met irritaties en chemicaliën, welkom zachtheid, heerlijke geur, natuurlijkheid en liefde. 

In haar reflexologiepraktijk ontdekte ze al snel dat veel van haar patiënten ook huidirritaties hadden. Daarop besloot ze om ook voor haar patiënten zeep te maken en ze vonden het fantastisch. Deze positieve feedback overtuigde Céline om haar eigen zeepbedrijf op te starten. 

 

Koude verzeping

De zepen van Verveine & Citron zijn gemaakt volgens de methode van koude verzeping. Dat is een manier om zeep te maken waarbij handwerk, respect voor de natuur en de verbeelding van de vakman (of -vrouw) centraal staan. 

Koude verzeping gebeurt op basis van drie basisingrediënten: water, plantaardige olie en alkali (potas, soda). Deze methode behoudt de kwaliteit van de plantaardige olie en bewaart de glycerine. Zo ontstaat een voedende en hydraterende zeep. 

De geheimen van Céline

  • Kostbare oliën: extra vierge olijfolie, kokos, avocado, jojoba, castor, hennep…
  • Plantaardige boters: mango, shea, palm…
  • Natuurlijke kleurstoffen: verschillende kleien van groen, rood, roze, wit…
  • Alleen etherische oliën als parfums: geranium, kaneel, citroen, sinaasappel…
  • Premium gele bijenwas
  • En het plezier om je huid heel zacht te maken en een grote portie liefde. 

 

*Alles zepen van Verveine & Citron zijn gevalideerd en gecertifieerd.   

Ontdek hier alle zepen van Verveine & Citron

 

Bron en foto's: https://verveineetcitron.be
Ina
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter