SOS badhanddoeken: zo kies je de juiste!

Een badhanddoek is meestal cruciaal in onze dagelijkse routine. Ze krijgen bovendien heel wat te verduren. Wassen, drogen… noem maar op. Je kunt dus maar beter kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid.

Kwalitatieve handdoeken voor in de badkamer zijn zeker de investering waard, maar hoe kies je nu de juiste? In dit artikel geven we je tips om de juiste keuze te maken.

Samenstelling

De eerste stap tijdens de zoektocht naar de juiste handdoek is de samenstelling. De meeste handdoeken bestaan uit 100% katoen. Katoen is uitstekend voor badhanddoeken. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de herkomst van het katoen. Egyptisch katoen is bijvoorbeeld heel kwalitatief.

Als er op het etiket staat dat er gebruik gemaakt wordt van gekamd katoen betekend dat dat men de handdoek geweven heeft met enkel de langste en beste katoenvezels. Bij het kamen worden de korte, broze vezels er uit gefilterd waardoor de handdoek minder snel gaat rafelen. Gekamd katoen voelt ook zachter aan. Staat er op het etiket dat de handdoek gemaakt is uit low of zero twist katoen dan betekent dat dat hij heel zacht is. Hoe meer ‘twist’ hoe harder de handdoek aanvoelt.

Soms bevat een handdoek ook linnen. Linnen zorgt voor een langere levensduur omdat het de handdoek steviger maakt. Daarnaast vraagt de productie van linnen bijna niets van de planeet. Producten gemaakt uit linnen zijn dus zeer duurzaam.

Absorptie

Wie een handdoek koopt wil natuurlijk dat die goed absorbeert. Dit kun je zien aan de dichtheid van de handdoek. De dichtheid van de handdoek wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter (g/m²). Hoe meer grammen, of hoe meer katoen, hoe beter de handdoek zal absorberen. Als je door de lussen katoen de basis van de handdoek kunt zien dan zal de handdoek niet goed absorberen. Meestal merk je dit ook aan de prijs. Een goedkope handdoek zal vaak niet zo kwalitatief zijn.

Om de absorptie van de handdoek te behouden gebruik je best geen wasverzachter. Wasverzachter legt echter een soort film op de vezels waardoor die minder vocht opnemen.

De meeste kwalitatieve handdoeken hebben een gewicht van 450 g/m² of meer. Maison Coton biedt enkel badtextiel waarvan de kwaliteit gelijk aan of boven die 450 g/m² is.

Kleur

Als je de eerste twee stappen hebt doorlopen is het tijd voor de laatste en leukste stap: de kleur kiezen! De kleur heeft meestal geen invloed op de kwaliteit van je handdoek, dus je kan gewoon je favoriete kleur kiezen. Je bekijkt best wel goed de wasvoorschriften zodat de kleuren niet gaan vervagen na een paar wasbeurten.  

 

Ons assortiment

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter