Wasparfum: de geur van thuiskomen

Wasparfums winnen de laatste maanden aan populariteit. Ze duiken echt overal op, maar wat is dat nu precies zo'n wasparfum?

Een wasparfum is geen wasmiddel en geen wasverzachter, maar een geurtoevoeging voor de was. Zo kan je bij eender welk (neutraal) wasmiddel je favoriete geur toevoegen.

Een geur is iets wat je altijd bij blijft. Het kan je laten terugdenken aan iemand, een plaats, een gebeurtenis… En daarom zijn de wasparfums van Il Bucato di Adele ook bedacht. De bedenker wou de herinnering aan zijn kindertijd levend houden en ontwikkelde daarom samen met zijn mama (Adele) 10 heerlijke geuren voor bij de was.

Hoe gebruik je wasparfum?

Het geconcentreerde wasparfum van Il Bucato di Adele is geschikt voor alle soorten textiel en kan zowel gebruikt worden voor handwas en voor de wasmachine.

De geur blijft enkele dagen aanhouden in tegenstelling tot de geur van gewoon wasmiddel en wasverzachter. De geur komt ook bij het strijken terug vrij en verdwijnt ook niet na drogen in de droogkast.

Hoeveel?

Het leuke aan wasparfum is dat je de intensiteit zelf kan bepalen. Dit kan heel eenvoudig door de dosis te verhogen of te verlagen.

We raden aan om te starten met een dosis van 10ml. Pas op, dit kan voor sommige mensen al te veel zijn. Merk je dat de geur te intens is, doe dan de volgende keer een beetje minder wasparfum bij de was. Mag de geur nog intenser? Verhoog dan de dosis tot maximum 20ml per volle wasbeurt.

10ml komt overeen met een half flesje uit de cadeauset, een dopje van de 150ml fles en een half dopje van de 500ml fles.

In de wasmachine

Doe de gewenste hoeveelheid geconcentreerd wasparfum in het vakje van de wasverzachter. Zo gaat het parfum mee met de laatste spoelbeurt en blijft de geur optimaal hangen in het textiel. Je kan naast wasparfum ook nog steeds wasverzachter gebruiken, maar dat hoeft niet. Je kiest dan best voor een wasverzachter met een neutrale geur.

Heb je een wasmachine met automatische dosering? Dan kan je het wasparfum mengen met je wasverzachter.

Handwas

Voeg de gewenste hoeveelheid wasparfum toe bij de laatste spoelbeurt. Zo blijft de geur lekker lang hangen.

Ook bij gevoelige huid?

Alle producten van Il Bucato di Adele zijn getest op kobalt, nikkel en chroom, zijn vegan en dierproefvrij. Wasparfum is natuurlijk wel een geconcentreerd product. Bij een gevoelige huid is het aan te raden om te starten met 5ml bij een volle wasmachine. Daarna kan je opbouwen.

De flesjes hebben een kindveilige dop, maar hou ze voor alle zekerheid toch maar buiten bereik van kinderen.

Tips van tevreden klanten

  • Doe enkele druppels van je favoriete wasparfum op je stofzuigerfilter. Na het stofzuigen is je huis niet alleen proper, maar het ruikt ook nog eens heerlijk. 
  • Doe een beetje wasparfum in het water bij het dweilen. Combineer met je eigen poetsproduct (liefst met neutrale geur) of gebruik enkel water en wasparfum. 
  • Doe een paar druppeltjes in een geurlamp en laat de diffuser je favoriete geurtje in huis verspreiden. 
  • Maak je eigen geurstokjes door water te mengen met je favoriete wasparfum. 

Heb je zelf ook nog leuke tips voor het gebruik van de wasparfums? Laat het ons hieronder weten!  

Ina
Reacties
i
13 Apr 2021
Ina
Heerlijke geuren! Ik heb de cadeauset en ik vind ze allemaal even goed. Heel moeilijk om een favoriet te kiezen. Voor mij is 10 ml zelf al wat veel. Met 1 klein flesje kon ik zeker 4 wasbeurten doen. Is natuurlijk ook afhankelijk van hoe vol de wasmachine is.
Laat een reactie achter