Verzenden & retourneren

1. Levering en Verzending

1.1 Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.

1.2 Leveringstermijn

Wij behandelen uw bestelling na het effectief ontvangen van uw betaling.

Wij behandelen uw bestelling op werkdagen binnen de 48u (met uitzondering van verlofperiodes en feestdagen). 

Bestelt u op een werkdag voor 16u en hebben wij uw betaling ontvangen tegen 16u dan behandelen wij uw bestelling nog diezelfde dag. 

De standaard leveringstermijn in België varieert tussen de 24u en 48u na het behandelen van de bestelling.

Voor een internationale levering (in Europa) bedraagt de leveringstermijn 2 tot 5 dagen, afhankelijk van de bestemming en na het behandelen van de bestelling.

1.3 In het kader van de regels van de koop op afstand zal MAISON COTON bestellingen tenminste binnen 30 dagen uitvoeren.
Indien dit niet mogelijk is (doordat het bestelde niet op voorraad is of niet meer leverbaar), of er is om andere redenen vertraging, of een bestelling kan niet danwel slechts gedeeltelijk worden uitgevoerd, dan ontvangt de klant binnen 1 maand na plaatsing van de bestelling bericht en heeft hij in dat geval het recht de bestelling zonder kosten en ingebrekestelling te annuleren. Hiervoor heeft de klant 7 dagen na die maand de tijd en de annulatie van deze bestelling dient schriftelijk te gebeuren.

1.4 Aan de leveringsplicht van MAISON COTON zal, behoudens tegenbewijs, zijn voldaan zodra de door MAISON COTON geleverde zaken één keer aan de afnemer zijn aangeboden. Bij bezorging ter plaatse  strekt het rapport van de vervoerder, inhoudende de weigering van acceptatie, tot volledig bewijs van het aanbod tot levering.

1.5 Alle op de internetsite genoemde termijnen zijn indicatief. Aan de genoemde termijnen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

2.Verzending en verzendingskosten

2.1  MAISON COTON werkt samen met BPost voor de verzending van de pakketten.

2.2 MAISON COTON behoudt zich het recht om de verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op uw orderbevestiging en op uw factuur.

2.3 Wij leveren in volledig Europa. Als er een bestelling geplaatst wordt, dan kan er een leveringsadres naar keuze ingevoerd worden.

2.4 Op het einde van de bestelling, ontvangt u een bevestigingsmail waarmee u de levering online kunt volgen.

2.5 Indien afwezig op het moment van de levering dan zal de koerier een bericht nalaten met daarin alle instructies om je pakket alsnog te ontvangen.

3. Leveringstarief

Onderstaand vind je de tarieven voor de verpakking en de verzending van uw bestelling:

Land 

Tarief in euro

Gratis verzending vanaf

België

6

€50

Luxemburg

10

€85

Nederland

9

€75

Frankrijk

12

€100

Duitsland

10

€85

Verenigd-Koninkrijk

15

€125

Zone 3* (rest Europa)

21

€175

 * zone 3: Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Malta, Monaco, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad*, Zweden

 

3. Zichttermijn / herroepingsrecht

3.1 Indien er sprake is van een consumentenkoop, overeenkomstig de Wet verkopen op Afstand (artikel 7:5 BW), heeft de consument het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 werkdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. Indien de afnemer na afloop van deze termijn de geleverde zaken niet aan MAISON COTON heeft teruggezonden, is de koop een feit. De afnemer is gehouden, alvorens over te gaan tot terugzending, daarvan binnen de termijn van 14 dagen na aflevering via schriftelijke weg melding te maken bij MAISON COTON. De afnemer dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van postbezorging. Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuwstaat verkerend. Indien de zaken bij de afnemer zijn gebruikt, bezwaard of op enige wijze beschadigd zijn geraakt, vervalt het recht op ontbinding in de zin van dit lid. Met inachtneming van hetgeen is bepaald in de vorige zin, draagt MAISON COTON er zorg voor dat binnen 30 dagen na goede ontvangst van de retourzending, het volledige aankoopbedrag inclusief de berekende verzendkosten aan de afnemer wordt terugbetaald. Het terugzenden van de geleverde zaken komt geheel voor rekening en risico van de afnemer.

3.2 Artikelen gekocht tijdens solden- of actieperiodes kunnen niet geretourneerd worden.

3.3 Artikelen die gepersonaliseerd werden op maat van de klant kunnen niet geretourneerd worden. (vb. borduring op badjas, tekstje in wenskaart schrijven bij opsturen...)